bemut kep vid ora ar eler taplSzeptembertől nálunk is megtalálható!!!

Korunk számos edzésformát, sportolási lehetőséget kínál egészségünk megőrzése, és testünk fejlesztése céljából. Sokan próbáltuk már ki az újabb és újabb lehetőségeket, hogy minél hatékonyabban, gyorsabban elérjük kitűzött célunkat a testedzések során. Az E-Fit a múltból már jól ismert, mégis a jövőbe mutató EMS technológia által hozott áttörést a sport világába. A számtalan edzésforma mellett végre megismerhetünk egy új, egyedülálló lehetőséget céljaink eléréséhez!
A 21. században az emberek többsége túlsúly problémákkal, kötőszöveti rendellenességekkel küzd; sok az izomsorvadásos megbetegedés, melyekre tökéletes megoldást jelentenek az E-FIT elektro fitnesz nyújtotta edzésprogramok. Mai rohanó világunkban, idő vagy energia hiányában egyre kevésbé figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a testmozgásra, az E-FIT pedig segítséget nyújt mindazok számára, akik sportosabb, egészségesebb, tudatos életmódra törekszenek!
Az elektromos izomstimulációs módszer aktív gyakorlatokkal kombinálva segíti az izmok fejlődését és feszesítését, azaz itt NEM a kozmetikákban alkalmazott fekvő kezelésről van szó! Az elektromos izomstimulációval összhangban, a ruhában egyszerű gimnasztikai és erősítő gyakorlatokat végzünk, így az izomfejlesztés és zsírégetés tízszer hatékonyabb, mintha külön alkalmaznánk a két dolgot. Az E-FIT edzés hatékonyságának lényege és kulcsa a teljes test egyidejű stimulációja. Az összes izomcsoport edzése egyszerre történik, így hatodára rövidül egy átlagos edzésidő. Az edzőtermekben eltöltött hosszú órák során külön-külön gyakorlatokat végzünk minden izomcsoport átmozgatására, ami testtájanként 15-20 perc elfoglaltságot jelent, és egy-egy gyakorlatból meg 3-4 sorozatot, ami 30-40 izom-összehúzódást eredményez. Az E-FIT készüléknél ezzel szemben az összes izomcsoport edzése egy időben történik, és az elektromos impulzusoknak köszönhetően 30-40 micro-összehúzódás történik másodpercenként az összes érintett izomban, és emellett még a végzett alapgyakorlatok is stimulálják a felfokozott állapotban levő izmokat, ami kb. 36000 izom- összehúzódás a teljes testen - mindez 20perc alatt. Az E-FIT gépek lelke a könnyű és erős anyagból készült mellény és sort. Ezek az antibakteriális, könnyen tisztítható és szellőző anyagból készült ruhák hordozzák és tartják helyükön az elektródákat.

Edzés menete

• Az elektro fitnesz tréning előtt megkínáljuk 1 izotóniás itallal, amely pótolja az edzés során elvesztett folyadékot és egyben energiát is biztosít.
• Az edzéshez pamut edzőruha szükséges, amely szalonjainkban bérelhető, de saját ruha használata is lehetséges.
• Saját ruha viselése esetén fontos, hogy a ruházat térd alá és könyök hajlatig érjen, valamint anyaga 95%-ban pamut legyen.
• Az edzés előtt az alsó ruházatot vízzel benedvesítjük az izomcsoportok körül, ezzel biztosítva a megfelelő impulzusáramlást.
• Ha szükséges felrakjuk a kar és vádli pántokat, felvesszük az E-FIT sortot és mellényt, amit a géphez csatlakoztatunk.
• Az edzés megkezdése előtt egyszerű bemelegítő gyakorlatokat végzünk, hogy ellazítsuk izmainkat.
• A vendéggel egyeztetett edzésprogram kiválasztása után megkezdődhet az edzés.
• A 20perces edzés személyi edző segítségével történik, változatos edzéstervvel, maximális odafigyeléssel.
• Az edzés végén az izmok hatékonyabb fejlődése érdekében fehérje turmix elfogyasztását javasoljuk
• Az edzésre, átöltözéssel együtt célszerű 45 percet szánni!

E-Fit gép előnyei

• Az EF-1280 gép 12 független csatornával rendelkezik, biztosítva az elektródák pontos izomcsoportonként való elhelyezkedését, ezzel majdnem a teljes test izomzatának lefedését.
• A speciális edzőruházat szellőző, antibakteriális anyagól készül, ezzel garantálva a megfelelő higiéniát és az elektródáknak a megfelelő pozícióban tartását.
• A kábelek a ruházaton belül helyezkednek el, a mozgást nem akadályozzák, a rugalmas pántoknak köszönhetően kényelmes a viselete.
• Az edző ruházatban 10 elektródapár található, egy elektródapár pedig egyszerre csak egy izomcsoportot (vádli, combfeszítő, combhajlító, nagy fenék izom, mély hátizom, felső hátizom, hasizom, mellizom, bicepsz, tricepsz) mozgat meg, a végtagok izmaihoz külön jól szabályozható pántok segítségével kerülnek rögzítésre az elektródák.
• Az edzés során fokozatosan erősödnek az impulzusok, ezzel elkerülve a hirtelen rántás szerű (áramütésszerű) érzetet.
• Az impulzusok erőssége, mélysége, és ideje is külön szabályozható, ezzel még inkább személyre szabható beállításokat biztosítva
• Az impulzusok közti pihenő idő is állítható az edzettségi szinthez és a gyakorlatok sűrűségéhez igazodva.
• Az SD dual technológiával előállított duplex hullámok csökkentik az izmok és idegek alkalmazkodását
• A készülékház és lábazat masszív inox acélból készült, a ruházat és a kábelek professzionális fém csatlakozókkal vannak szerelve.

EMS-Technológia

A tudatos testmozgás és sportolás közben az agy üzeneteit elektromos ingerületek továbbítják az izomzat motorikus vezérlőihez az idegpályákon keresztül. Az EMS technológia (electro-muscle-stimulation azaz elektromos izomstimuláció) közvetlen az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, aminek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mintha sportolnánk.

Az EMS technológia már régóta létezik, több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, kozmetológiában és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett különböző hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak, és rendeltetésszerű használatuk során nemkívánatos mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését, a trombózis megelőzését.

Az izmok elektromos stimulációjának története, egészen 1791-ig, Luigi Galvani kísérletéig nyúlik vissza. Azóta számtalan kutatói vizsgálat, orvosi és sporteredmény bizonyította hatékonyságát, a technológia az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi Hivatalának Étkezési és gyógyszer osztályán is(Food and Drug Administration) bejegyzésre került, mint elismert terápiás módszer.

Az E-FIT készülékek is az EMS technológiát használják ki, mely módszert sokéves kutatómunkán alapuló fejlesztés során tökéletesítettek. Ez már az 5. generációs gépcsalád, kifejezetten az egész test stimulációs edzésére kifejlesztve. A készülék egy speciális, 10 elektródapárral ellátott ruhából és egy feszültséget és frekvenciát szabályozó korszerű kezelőpultból áll. A speciális, elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is használják, a kényelmes, szellőző anyagból készült ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást és tökéletesen a helyén, a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.