E-Fit

efit

Korunk számos edzésformát, sportolási lehetőséget kínál egészségünk megőrzése, és testünk fejlesztése céljából. Sokan próbáltuk már ki az újabb és újabb lehetőségeket, hogy minél hatékonyabban, gyorsabban elérjük kitűzött célunkat a testedzések során. Az E-Fit a múltból már jól ismert, mégis a jövőbe mutató EMS technológia által hozott áttörést a sport világába. A számtalan edzésforma mellett végre megismerhetünk egy új, egyedülálló lehetőséget céljaink eléréséhez!

A 21. században az emberek többsége túlsúly problémákkal, kötőszöveti rendellenességekkel küzd; sok az izomsorvadásos megbetegedés, melyekre tökéletes megoldást jelentenek az E-FIT elektro fitnesz nyújtotta edzésprogramok. Mai rohanó világunkban, idő vagy energia hiányában egyre kevésbé figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a testmozgásra, az E-FIT pedig segítséget nyújt mindazok számára, akik sportosabb, egészségesebb, tudatos életmódra törekszenek!

Az elektromos izomstimulációs módszer aktív gyakorlatokkal kombinálva segíti az izmok fejlődését és feszesítését, azaz itt NEM a kozmetikákban alkalmazott fekvő kezelésről van szó! Az elektromos izomstimulációval összhangban, a ruhában egyszerű gimnasztikai és erősítő gyakorlatokat végzünk, így az izomfejlesztés és zsírégetés tízszer hatékonyabb, mintha külön alkalmaznánk a két dolgot. Az E-FIT edzés hatékonyságának lényege és kulcsa a teljes test egyidejű stimulációja. Az összes izomcsoport edzése egyszerre történik, így hatodára rövidül egy átlagos edzésidő. Az edzőtermekben eltöltött hosszú órák során külön-külön gyakorlatokat végzünk minden izomcsoport átmozgatására, ami testtájanként 15-20 perc elfoglaltságot jelent, és egy-egy gyakorlatból meg 3-4 sorozatot, ami 30-40 izom-összehúzódást eredményez. Az E-FIT készüléknél ezzel szemben az összes izomcsoport edzése egy időben történik, és az elektromos impulzusoknak köszönhetően 30-40 micro-összehúzódás történik másodpercenként az összes érintett izomban, és emellett még a végzett alapgyakorlatok is stimulálják a felfokozott állapotban levő izmokat, ami kb. 36 000 izom- összehúzódás a teljes testen – mindez 20perc alatt. Az E-FIT gépek lelke a könnyű és erős anyagból készült mellény és sort. Ezek az antibakteriális, könnyen tisztítható és szellőző anyagból készült ruhák hordozzák és tartják helyükön az elektródákat.

Edzés menete

 • Az elektro fitnesz tréning előtt megkínáljuk 1 izotóniás itallal, amely pótolja az edzés során elvesztett folyadékot és egyben energiát is biztosít.
 • Az edzéshez pamut edzőruha szükséges, amely szalonjainkban bérelhető, de saját ruha használata is lehetséges.
 • Saját ruha viselése esetén fontos, hogy a ruházat térd alá és könyök hajlatig érjen, valamint anyaga 95%-ban pamut legyen.
 • Az edzés előtt az alsó ruházatot vízzel benedvesítjük az izomcsoportok körül, ezzel biztosítva a megfelelő impulzusáramlást.
 • Ha szükséges felrakjuk a kar és vádli pántokat, felvesszük az E-FIT sortot és mellényt, amit a géphez csatlakoztatunk.
 • Az edzés megkezdése előtt egyszerű bemelegítő gyakorlatokat végzünk, hogy ellazítsuk izmainkat.
 • A vendéggel egyeztetett edzésprogram kiválasztása után megkezdődhet az edzés.
 • A 20perces edzés személyi edző segítségével történik, változatos edzéstervvel, maximális odafigyeléssel.
 • Az edzés végén az izmok hatékonyabb fejlődése érdekében fehérje turmix elfogyasztását javasoljuk
 • Az edzésre, átöltözéssel együtt célszerű 45 percet szánni!

efit

Az E-Fit gép előnyei

 • Az EF-1280 gép 12 független csatornával rendelkezik, biztosítva az elektródák pontos izomcsoportonként való elhelyezkedését, ezzel majdnem a teljes test izomzatának lefedését.
 • A speciális edzőruházat szellőző, antibakteriális anyagól készül, ezzel garantálva a megfelelő higiéniát és az elektródáknak a megfelelő pozícióban tartását.
 • A kábelek a ruházaton belül helyezkednek el, a mozgást nem akadályozzák, a rugalmas pántoknak köszönhetően kényelmes a viselete.
 • Az edző ruházatban 10 elektródapár található, egy elektródapár pedig egyszerre csak egy izomcsoportot (vádli, combfeszítő, combhajlító, nagy fenék izom, mély hátizom, felső hátizom, hasizom, mellizom, bicepsz, tricepsz) mozgat meg, a végtagok izmaihoz külön jól szabályozható pántok segítségével kerülnek rögzítésre az elektródák.
 • Az edzés során fokozatosan erősödnek az impulzusok, ezzel elkerülve a hirtelen rántás szerű (áramütésszerű) érzetet.
 • Az impulzusok erőssége, mélysége, és ideje is külön szabályozható, ezzel még inkább személyre szabható beállításokat biztosítva
 • Az impulzusok közti pihenő idő is állítható az edzettségi szinthez és a gyakorlatok sűrűségéhez igazodva.
 • Az SD dual technológiával előállított duplex hullámok csökkentik az izmok és idegek alkalmazkodását
 • A készülékház és lábazat masszív inox acélból készült, a ruházat és a kábelek professzionális fém csatlakozókkal vannak szerelve.

efit

EMS-technológia

A tudatos testmozgás és sportolás közben az agy üzeneteit elektromos ingerületek továbbítják az izomzat motorikus vezérlőihez az idegpályákon keresztül. Az EMS technológia (electro-muscle-stimulation azaz elektromos izomstimuláció) közvetlen az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, aminek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mintha sportolnánk.

Az EMS technológia már régóta létezik, több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, kozmetológiában és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett különböző hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak, és rendeltetésszerű használatuk során nemkívánatos mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését, a trombózis megelőzését.

Az izmok elektromos stimulációjának története, egészen 1791-ig, Luigi Galvani kísérletéig nyúlik vissza. Azóta számtalan kutatói vizsgálat, orvosi és sporteredmény bizonyította hatékonyságát, a technológia az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi Hivatalának Étkezési és gyógyszer osztályán is(Food and Drug Administration) bejegyzésre került, mint elismert terápiás módszer.

Az E-FIT készülékek is az EMS technológiát használják ki, mely módszert sokéves kutatómunkán alapuló fejlesztés során tökéletesítettek. Ez már az 5. generációs gépcsalád, kifejezetten az egész test stimulációs edzésére kifejlesztve. A készülék egy speciális, 10 elektródapárral ellátott ruhából és egy feszültséget és frekvenciát szabályozó korszerű kezelőpultból áll. A speciális, elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is használják, a kényelmes, szellőző anyagból készült ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást és tökéletesen a helyén, a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.